Tradycyjne receptury stosowane od lat
Zakład mięsny Smak Górno od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie unika wszechobecnej przemysłowej masowej produkcji bazującej tylko na wypracowaniu największego zysku. Smak Górno kieruje się drogą oferującą klientom smakołyki, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i które wyznaczają prawdziwą tradycje oryginalnych polskich smaków. Sukces zakładu jest więc głównie sukcesem oferowanej jakości w produkcji wyrobów tradycyjnych. A tradycja w wypadku produktów Smak Górno, nie jest tylko hasłem reklamowym. Pasztet domowy z Górna, Wiejska pieczona z Górna, Studzienina z Górna oraz inne produkty tradycyjne z Górna - to produkty wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych .
Prowadzimy własny ubój i rozbiór wieprzowy. Nasza zdolność produkcyjna - to około 15 ton wyrobów mięsnych dziennie. Oferta obejmuje pełny asortyment wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych i drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych i wyrobów w słoikach.
Zakład wyróżnia szczególna dbałość i troska o warunki przechowywania i transportu wyrobów do klienta, co w połączeniu z długoletnim doświadczeniem doskonale wyszkolonej kadry gwarantuje optymalną współpracę ze sklepami i sieciami handlowymi - a tym zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów.
Dwanaście białych gwiazdek ułożone w kształt liścia na zielonym tle niesie ze sobą dwa jasne przesłania: przyroda i Europa, a znaczeniowo: produkt organiczny i europejski. Produkt oznaczony listkiem spełnia wymagane normy, potwierdza że jest ekologiczny i wyprodukowany ściśle przestrzegając przepisów dotyczących ochrony środowiska oraz zwierząt.
Produkty wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkty te charakteryzują się tradycyjnym sposobem produkcji nie zmienioną recepturą od co najmniej 25 lat oraz udokumentowaną tradycją spożywania w naszym regionie. Nasz zakład posiada 12 produktów wpisanych na Listę Ministra.
Smak Górno spełnia najwyższe wymogi sanitarno - weterynaryjne, posiada wprowadzony system Kontroli Jakości HACCP oraz pracuje w systemie BRC. Surowiec do produkcji pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców z ekologicznych terenów Podkarpacia i Lubelszczyzny.
Dla firmy i produktów
przyznany przez Krajową Izbę Gospodarczą w latach 2003-2007 i 2012
przyznane przez dziennik Puls Biznesu w latach 2007,2009 i 2010
Szmaragdowa Kula przyznana przez Izbę Przemysłowo-Handlową w latach 2009, 2011 i 2012
przyznany przez Izbę Przemysłowo-Handlową w latach 2008-2013
Dyplom za kiełbasa krakowska sucha - Boguchwała 2004r.
od Kapituły Godła i redakcji "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"
Dyplom za studzieninę z Górna - Warszawa, 2007r.
Dyplom za golonka w słoju z Górna - Boguchwała 2007r.
nagroda specjalna Marszałka woj. podkarpackiego
nagroda Wojewody Podkarpackiego
certfikat Laureata dla kiełbasa wiejska pieczona - Rzeszów 2009r.
dyplom za schab swojski z Górna - Boguchwała 2010r.
dyplom dla golonki w słoju z Górna - Radomyśl Wielki 2011r.
dyplom za III miejsce za pasztet pieczony - ogólnopolski Konkurs Wędliniarski
dyplom dla trój-paku:golonka, kiełbasianka, boczek w słoju - "V Festiwal Podkarpackich Smaków"
dyplom dla szynki sarmackiej i szynki laurowej - jesień 2011
dyplom za I miejsce dla kiełbasy suchej drobiowej - "VI Festiwal Podkarpackich Smaków"
dyplom dla szynki swojskiej z Górna - Radomyśl Wielki 2012r.
dla kiełbasa sucha drobiowa 2012 r.
dyplom dla sucha pieczona z Górna - jesień 2013
dla kiełbasa sucha drobiowa 2013 r.
dyplom za kiełbase drobiową pieczoną - Boguchwała 2014r.
dyplom za III miejsce dla kiełbasy głogowskiej - "IX Festiwal Podkarpackich Smaków"
certyfikat za produkt - kiełbasianka tradycyjna z Górna 2016 r.
2004 r. - szynka marszałkowska
2005 r. - kiełbasa głogowska, szynka laurowa
2007 r. - schab z czosnkiem
2010 r. - schab wiejski
2015 r. - kiełbasa wiejska pieczona
2009 r. - wiejska pieczona
2011 r. - sucha pieczona
2014 r. - konserwy w słojach "Podkarpackie skarby"
laureat - kiełbasianka tradycyjna z Górna
2002 r. - kabanosy, kiełbasa sucha drobiowa
2003 r. - sucha krakowska
2005 r. - I tytuł dla szynki laurowej
2007 r. - kiełbasy suche
2008 r. - polędwiczka swojska
2013 r. - kiełbasa sucha drobiowa
2015 r. - kiełbasa półsucha z Górna
2014 r. - kiełbasa głogowska, konserwy w słojach "Podkarpackie skarby"