Biuro Obsługi Klienta: 17 772-88-10 smartphone kom: 723-979-411

Poznaj Nas

Smak Górno

Tradycyjne receptury stosowane od lat

Zakład mięsny Smak Górno od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie unika wszechobecnej przemysłowej masowej produkcji bazującej tylko na wypracowaniu największego zysku. Smak Górno kieruje się drogą oferującą klientom smakołyki, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i które wyznaczają prawdziwą tradycje oryginalnych polskich smaków. Sukces zakładu jest więc głównie sukcesem oferowanej jakości w produkcji wyrobów tradycyjnych. A tradycja w wypadku produktów Smak Górno, nie jest tylko hasłem reklamowym. Pasztet domowy z Górna, Wiejska pieczona z Górna, Studzienina z Górna oraz inne produkty tradycyjne z Górna - to produkty wpisane na listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez polskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Prowadzimy własny ubój i rozbiór wieprzowy. Nasza zdolność produkcyjna - to około 15 ton wyrobów mięsnych dziennie. Oferta obejmuje pełny asortyment wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych i drobiowych oraz wyrobów garmażeryjnych i wyrobów w słoikach.
Zakład wyróżnia szczególna dbałość i troska o warunki przechowywania i transportu wyrobów do klienta, co w połączeniu z długoletnim doświadczeniem doskonale wyszkolonej kadry gwarantuje optymalną współpracę ze sklepami i sieciami handlowymi - a tym zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów.

JAKOŚĆ TRADYCJA

System "Jakość Tradycja" został opracowany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego i uznany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w decyzji z dnia 12.06.2007 za krajowy System Jakości Żywności promujący produkty wysokiej jakości. Nasz zakład certyfikuje dwa produkty: kiełbasa wiejska pieczona oraz kiełbasianka tradycyjna.

LISTA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH

Produkty wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkty te charakteryzują się tradycyjnym sposobem produkcji nie zmienioną recepturą od co najmniej 25 lat oraz udokumentowaną tradycją spożywania  w naszym regionie. Nasz zakład posiada 12 produktów wpisanych na Listę Ministra.

SYSTEM BRC

Smak Górno spełnia najwyższe wymogi sanitarno - weterynaryjne, posiada wprowadzony system Kontroli Jakości HACCP oraz pracuje w systemie BRC. Surowiec do produkcji pochodzi tylko od sprawdzonych dostawców z ekologicznych terenów Podkarpacia i Lubelszczyzny.

business_center 28

Lat doświadczenia

15

Ton wyrobów mięsnych dziennie

100

Produktów

500

Placówek handlowych

Nagrody i wyróżnienia

Dla firmy i produktów

Tytuł "Przedsiębiorstwo Fair Play"

przyznany przez Krajową Izbę Gospodarczą w latach 2003-2007 i 2012

Gazele Biznesu

przyznane przez dziennik Puls Biznesu w latach 2007,2009 i 2010

Tytuł "Lider Województwa Podkarpackiego"

Szmaragdowa Kula przyznana przez Izbę Przemysłowo-Handlową w latach 2009, 2011 i 2012

Tytuł "Wiarygodna Firma Województwa Podkarpackiego"

przyznany przez Izbę Przemysłowo-Handlową w latach 2008-2013

"Najlepszy produkt regionalny i lokalny"

Dyplom za kiełbasa krakowska sucha - Boguchwała 2004r.

Lider Jakości Żywności 2005

od Kapituły Godła i redakcji "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności"

"Nasze Kulinarne Dziedzictwo"

Dyplom za studzieninę z Górna - Warszawa, 2007r.

"Najlepszy produkt regionalny i lokalny"

Dyplom za golonka w słoju z Górna - Boguchwała 2007r.

III Targi Żywności Tradycyjnej 2009

nagroda specjalna Marszałka woj. podkarpackiego

Całokształt produkcji wędliniarskiej 2009

nagroda Wojewody Podkarpackiego

"Niepowtarzalny Smak"

certfikat Laureata dla kiełbasa wiejska pieczona - Rzeszów 2009r.

"Najlepszy produkt regionalny i lokalny"

dyplom za schab swojski z Górna - Boguchwała 2010r.

"Przysmak Ziemi Podkarpackiej"

dyplom dla golonki w słoju z Górna - Radomyśl Wielki 2011r.

"Wielkanoc Mięsne Święta - Polska Tradycja"

dyplom za III miejsce za pasztet pieczony - ogólnopolski Konkurs Wędliniarski

"Najlepszy produkt tradycyjny 2011"

dyplom dla trój-paku:golonka, kiełbasianka, boczek w słoju - "V Festiwal Podkarpackich Smaków"

"Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"

dyplom dla szynki sarmackiej i szynki laurowej - jesień 2011

"Najlepszy produkt tradycyjny 2012"

dyplom za I miejsce dla kiełbasy suchej drobiowej - "VI Festiwal Podkarpackich Smaków"

"Przysmak Ziemi Podkarpackiej"

dyplom dla szynki swojskiej z Górna - Radomyśl Wielki 2012r.

Nominacja Godło promocyjne TERAZ POLSKA

dla kiełbasa sucha drobiowa 2012 r.

"Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym"

dyplom dla sucha pieczona z Górna - jesień 2013

Nominacja Godło promocyjne TERAZ POLSKA

dla kiełbasa sucha drobiowa 2013 r.

"Najlepszy produkt regionalny i lokalny"

dyplom za kiełbase drobiową pieczoną - Boguchwała 2014r.

"Najlepszy produkt tradycyjny 2015"

dyplom za III miejsce dla kiełbasy głogowskiej - "IX Festiwal Podkarpackich Smaków"

Złoty Medal XIX Międzynarodowych targów Biznes Żywność Medycyna

certyfikat za produkt - kiełbasianka tradycyjna z Górna 2016 r.

"Najpopularniejszy produkt Podkarpacia"

2004 r. - szynka marszałkowska
2005 r. - kiełbasa głogowska, szynka laurowa
2007 r. - schab z czosnkiem
2010 r. - schab wiejski
2015 r. - kiełbasa wiejska pieczona

"Wyróżnienie za udział w konkursie"

2009 r. - wiejska pieczona
2011 r. - sucha pieczona
2014 r. - konserwy w słojach "Podkarpackie skarby"

"Nasze dobre podkarpackie 2016"

laureat - kiełbasianka tradycyjna z Górna

"Najlepszy spożywczy produkt Podkarpackiego"

2002 r. - kabanosy, kiełbasa sucha drobiowa
2003 r. - sucha krakowska

"Najpopularniejszy produkt spożywczy Podkarpackiego"

2005 r. - I tytuł dla szynki laurowej
2007 r. - kiełbasy suche
2008 r. - polędwiczka swojska

"Certyfikat"

2013 r. - kiełbasa sucha drobiowa
2015 r. - kiełbasa półsucha z Górna
2014 r. - kiełbasa głogowska, konserwy w słojach "Podkarpackie skarby"