2015-05-06 07:53:21
Ogłoszenie o zakończeniu realizacji projektu
Ogłoszenie o zakończeniu realizacji projektu
Górno, 04-05-2015
Zakład Mięsny SMAK-GÓRNO Sp. z o.o. informuje że zakończył realizację projektu „Zakup środków trwałych niezbędnych do produkcji tradycyjnych wyrobów mięsnych” nr IV/FPPRTEP/4 w ramach projektu „Alpejsko-Karpacki Most Współpracy” współfinansowanego przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi rajami członkowskimi Unii Europejskiej.
Celem projektu była poprawa jakości i zwiększenie wydajności produkcji wyrobów tradycyjnych takich jak: szynka tradycyjna z Górna, wiejska pieczona z Górna, boczek pieczony z Górna itp., poprzez zakup nowoczesnej maszyny wiążącej sznurkiem wędliny i mięso oraz zakup zasilacza do elektronarkozy trzody.
Dotacja z Funduszu Promocji Produktu Regionalnego / Tradycyjnego / Ekologicznego – Przedsiębiorcy – 37 800,00 zł
Więcej informacji o SPPW można uzyskać na stronach :
www.swiss-contribution.admin.ch/poland
<< wstecz